Sziasztok!
Tudom, hogy az internet telivan muffin receptekkel és nem ok újat tudok mondani, de annyira leakartam irni ezt a fantasztikus receptet és közölni az internetkukták hatalmas közösségével, szóval most megtettem.
Kilenc évesen készítettem sütit először a lent olvasható recept alapján és már az első is nagy jól sikerült, szóval ezt tényleg gyerekjáték elkészíteni.
Fontos! Ha gluténérzékeny lennél mint én akkor használj kukorica vagy mandula lisztet, de a kukorica liszt a legjobb.
Hozzávalók:
muffinsütő
kis muffin sütőforma papír
90 g finomliszt
fél teáskanál sütőpor
csipetnyi só
90 g porcukor
90 g puha margarin
2 közepes nagyságú tojás
fél kiskanálnyi vanillia aroma ( ez választható)
12 lyukú muffin sütő
Tudom, hogy az internet telivan muffin receptekkel és nem ok újat tudok mondani, de annyira leakartam irni ezt a fantasztikus receptet és közölni az internetkukták hatalmas közösségével, szóval most megtettem.
Kilenc évesen készítettem sütit először a lent olvasható recept alapján és már az első is nagy jól sikerült, szóval ezt tényleg gyerekjáték elkészíteni.
Fontos! Ha gluténérzékeny lennél mint én akkor használj kukorica vagy mandula lisztet, de a kukorica liszt a legjobb.
muffinsütő
kis muffin sütőforma papír
90 g finomliszt
fél teáskanál sütőpor
csipetnyi só
90 g porcukor
90 g puha margarin
2 közepes nagyságú tojás
fél kiskanálnyi vanillia aroma ( ez választható)
12 lyukú muffin sütő
1. A lisztet szitáld egy nagy tálba, majd add hozzá
a cukrot, a margarint a sütőport, és a csipetnyi sót,
(és ha szeretnél adhatsz hozzá vanília aromát, vagy
ilyenkor lehet belerakni kis csoki darabokat. )
(saját fotók, képek)
2. A két tojást üsd egy csészébe, (először az elsőt
és nézd, meg hogy az jó-e sárga színű a sárgája
akkor jó, de úgy is fogod látni, ha rossz, mert az
feltűnik. Azért fontos, hogy a két tojást ne
egyszerre ad a liszthez, mert lehet, hogy az egyik
rossz és akkor minden mehet a kukába, ami nagy
pazarlás, szóval inkább menj biztosra.)
Majd öntsd a cukros liszthez.
Egy fakanállal keverd jól össze, hogy krémes és
csomó mentes legyen.
3. Melegítsd, fel a sütőt 190°C-ra. A muffinsütő
mélyedéseibe, helyezz egy-egy sütőformát.
Kanál segítségével tedd a masszát egyenlően
a sütőformákba. A sütik 15 perc alatt aranysárgává
sülnek a sütőben.
4. Edényfogó kesztyűvel óvatosan vedd ki a muffinsütőt,
de a sütiket, hagyd még pár percig hűlni, majd helyezd
őket rácsra és várd, meg még langyosak nem lesznek.
Ezzel a Mennyei muffin kész is, de ha szeretnéd díszíteni azt, is leírom!!
A mázhoz:
175g porcukor
víz
A fehér mázhoz a porcukrot szitáld egy tálba,
egy cseppenként adj hozzá egy evőkanálnyi vizet,
dolgozd el csomómentesre. Süti tetejére kenj
egy-egy kiskanálnyi fehér mázat.
Ha színezni szeretnéd akkor, színezheted
egy-két csepp színes ételfestékkel.
( fotó forros: Valentin-napi muffin- sütnijó
az én fotómat egyszerüen ne engedte feltölteni
az oldal szóval azt nem tudom megmutatni :()
az én fotómat egyszerüen ne engedte feltölteni
az oldal szóval azt nem tudom megmutatni :()
Megjegyzések
Megjegyzés küldése