Muffin - hogy süss egyszerüen, mennyei Muffint.

Sziasztok!
   Tudom, hogy az internet telivan muffin receptekkel és nem ok újat tudok mondani, de annyira leakartam irni ezt a fantasztikus receptet és közölni az internetkukták hatalmas közösségével,  szóval  most megtettem.
  Kilenc évesen készítettem sütit először a lent olvasható recept alapján és már az első is nagy jól sikerült, szóval ezt tényleg gyerekjáték elkészíteni.
  Fontos! Ha gluténérzékeny lennél mint én akkor használj kukorica vagy mandula lisztet, de a kukorica liszt a legjobb.

Hozzávalók:
muffinsütő
kis muffin sütőforma papír
90 g finomliszt 
fél teáskanál sütőpor
csipetnyi só
90 g porcukor
90 g puha margarin
2 közepes nagyságú tojás
fél kiskanálnyi vanillia aroma ( ez választható)
12 lyukú muffin sütő

1. A lisztet szitáld egy nagy tálba, majd add hozzá
a cukrot, a margarint a sütőport, és a csipetnyi sót,  
(és ha szeretnél adhatsz hozzá vanília aromát, vagy
ilyenkor lehet belerakni kis csoki darabokat. )
(saját fotók, képek)

2. A két tojást üsd egy csészébe, (először az elsőt
és nézd, meg hogy az jó-e  sárga színű a sárgája
akkor jó, de úgy is fogod látni, ha rossz, mert az
feltűnik.  Azért fontos, hogy a két tojást ne
egyszerre ad a liszthez, mert lehet, hogy az egyik
rossz és akkor minden mehet a kukába, ami nagy
pazarlás, szóval inkább menj biztosra.)
Majd öntsd a cukros liszthez.
Egy  fakanállal keverd jól össze, hogy krémes és
csomó mentes legyen.
                                               

3. Melegítsd, fel a sütőt 190°C-ra. A muffinsütő
mélyedéseibe, helyezz egy-egy sütőformát.
Kanál segítségével tedd a masszát egyenlően
a sütőformákba. A sütik 15 perc alatt aranysárgává
sülnek a sütőben.

4. Edényfogó kesztyűvel óvatosan vedd ki a muffinsütőt,
de a sütiket, hagyd még pár percig hűlni, majd helyezd
őket rácsra és várd, meg még langyosak nem lesznek.

                                      

Ezzel a Mennyei muffin kész is, de ha szeretnéd díszíteni azt, is leírom!!


A mázhoz:
175g porcukor
víz

A fehér mázhoz a porcukrot szitáld egy tálba, 
egy cseppenként adj hozzá egy evőkanálnyi vizet, 
dolgozd el csomómentesre. Süti tetejére kenj 
egy-egy kiskanálnyi fehér mázat.
Ha színezni szeretnéd akkor, színezheted 
egy-két csepp színes ételfestékkel.

( fotó forros:  Valentin-napi muffin- sütnijó 
az én fotómat egyszerüen ne engedte feltölteni 
az oldal szóval azt nem tudom megmutatni :() 

Megjegyzések