Oltárian végződött az oltári csajok!!

Véget ért az RTL-Klub nagy sikerrel futó sorozata az Oltári csajok, a 100 részes telenovella.

A sorozat meglepően jó és értelmes lezárást kapott és a 100. rész megnézése után megnyugtató nyugalom és elégedettség érzése fogott el a sorozattal kapcsolatban. / SPOILERES vélemény lesz!!/


   Angéla (Horvát Anna) történetének vége elég meglepő volt, de szerencsére nem annyira szív facsaró, hogy az utolsó rész végén a szomorúság legyen a legdominánsabb érzés az ember szívében. A legidősebb Erdész lány hosszú utat járt be. A Béla utáni nyomozás során sajnos napvilágot látott a  fájdalmas igazság ami legjobban talán Angélát viselte meg.  
   Az új körömlakkért folytatott harca sikeres lett, és még Szilvia szalonját is megtudta szerezni, sajnos vesztére. Noémivel való jó kapcsolata sokat javított a személyisége miatt néha szomorúnak tűnő összképén. Márkkal való kapcsolatának lassú kibontakozását jó volt nézni. S úgy tűnt mindkettő személyiség fejlődését elősegítette a kapcsolat. Márk ( Jaskó Bálint) halála valahogy fájdalmasan teljessé tette ezt a szerelmet. 
  S, a végén Nono Angélával maradt és Angéla terhes lett, ennél a végkifejletnél tökéletesebb lezárást ennek a történet szálnak nehezen lehet elképzelni.  
S annyi bizonyos, hogy ebben a családban a legidősebb lelkileg a legerősebb is.


  A középső Erdész lány (Hartai Petra) megkapta a Happyend-et övé lett a kastély, a szerelem és elkezdett az álmainak élni, valószínűleg befogja utazni a világot Janival, szóval a történet abszolút nyertese bizonyosan Ő lett. 
  Nekem Hajni karaktere volt a legunszinpatikusabb a három lány közül, valahogy nála nem éreztem, semmilyen karakter fejlődést és az epizódok múlásával ezt a szereplő kicsit meguntam. / Ez abszolút személyes vélemény. / Jani ( Dér Zsolt) és Krola ( Fehér Adrienn)  sem volt a szívem csücske egy idő után, bár az be kell látni, hogy nagy aranyos és szerethető karakterek.


   Pirossal ( Michl Juli) voltak gondjaim, de talán pont azért, mert Lehel ( Mohácsi Norbert) után Ő volt a kedvenc karakterem. Piri olyan kedves és aranyos volt, csak sajnos nem fejlődött sehova, (számomra) túl butácska volt és túl naiv,  néha úgy éreztem még a naivabbnál is naivabb. 
  Ugye a 99. részbe Kornél szakított vele és bár először ez a tény szomorkás méregként hatott a nézőre, de egy  egészen rövid idő után úgy éreztem, hogy ez milyen felnőttes lépés volt a készítőktől, és el is játszottam a gondolattal, hogy akkor most Piros végre a sarkára áll és megerősödik, és egy okos, jó szándékú, de nem ilyen mérhetetlenül naiv nő lesz belőle, hanem olyan aki megtud állni a saját lábán. 
   S bár az utolsó részben tényleg érezhető volt egy kis fejlődés, és már nem üldözte,  megszállottan Kornélt se, a készítő  mégis vissza írták a fiú mellé.
    Herczeg Kornéltól ( Ember Márk) néha a falra tudtam volna mászni, szerettem is meg nem is, nagy jó szívű volt csak az anyja elég sok mindent tönkretett számára. 
   Ő is hosszú utat járt be, de csak az utolsó rész második felében tűnt úgy, hogy megjött az esze.


   Kicsit szomorú volt számomra, hogy újra összeírták Pirit és Kornélt, de azért hamar be láttam, hogy a két fikciós-karakternek együtt lesz a legjobb.  De ami biztosan biztos a szerelmesek részéről az az, hogy IMÁDJÁK LEHELT!!! / Okkal/
  

  A színészek mind egytől-egyig fantasztikusak voltak, a forgató könyv jól volt megírva, bár azért maradtak nyitott kérdések, mint pl.: mi van a negyedik erdész lánnyal? lesz-e Angélának új szalonja?és én szívesen láttam volna, hogy Lili végre megtér és nem lesz olyan gonosz, de azt hiszem erről le kell mondanom, ugyanis több évad sajnos biztosan nem lesz.
  
 NAGY GRATULA A TELJES STÁBNAK!!!!

Megjegyzések