Könyvajánló- Percy Jackson és az olimposziak!


Rick Riordan által megírt bestseller könyvsorozat többi millió tinédzser szívét hódította meg.



 Leírás:
A történet a tizenkét éves Percyről szól, akit minden iskolából eltanácsolnak, a kicsapásoknak két oka van; az egyik a tanulási nehézsége a másik az, hogy pár tanárja szörnyé alakul át előtte. 
Nem igazán várja, hogy elhiggyék neki a történetet, mivel ő is kételkedik az saját igazában. Egészen addig még egy el nem rabolja az anyukáját egy szörny. Grover mutatja meg a fiúnak a titokzatos tábort ahol hősöket képeznek ki. Vajon ki is igazából Grover? Miért kelt életre Percy mitológia könyve és tényleg New Yorkban élnek a görög istenek? Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított. Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon és még édesanyát is meg kell mentenie.

Magával ragadó történet, amibe bevezet a különleges, varázslatos világba, ahol élek igazi komisz hősök és eszes gonoszok és kaland nyomában kaland vágtat. A karakterek általában nagyon kidolgozottak és szerethetőek, az alkotás mögött hatalmas kutató munka áll. 
S ha te is annyira beleszeretél a remekműbe mint ahogy én akkor van egy jó hírem számodra, ugyanis az első alkotást egy kiterjedt könyvsorozat követi.

Fanart


Díjak:
  • Percy Jackson-sorozatának első része, A villámtolvaj 2005-ben felkerült a New York Times bestseller-listájára.. 
  • A sorozat második része, A szörnyek tengere 2006-ban elnyerte a Child Magazine és a Barnes & Noble könyváruház legjobb gyermekkönyvnek járó díját. 
  • A sorozat harmadik kötete, A titán átka helyezte a sorozatot a The New York Times bestseller-listájának élére. 
  • A negyedik kötet, a Csata a labirintusban, már az első megjelenési napján több mint egymillió példányban kelt el.


Film:
 Az első két könyvből film is készült.
Én imádtam, szerintem nézz bele te is.

Reméljük te is kedvet kaptál rá. :)


Megjegyzések