Valerian és az ezer bolygó városa- kritika spoiler nélkül


Cara Delevingne  és Dane Dehaan új filmje egyszerűen fantasztikus lett, a Valerián bár a nyitó hétvégén nem remekelt tagadhatatlanul bámulatos lett.



   A történet: Valerián ( Dane Dehaan) és Laureline ( Cara Delevingne) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Valerian többet remél egy egyszerű szakmai kapcsolatnál, ezért szönet nélköl ostromolja Laureline-t aki ismerve Valerián kusza nő ügyeit folyamatosan visszautasítja munkatársát.
  Parancsnokuk (Clive Owen) útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, amely egy folyamatosan növekvő metropolisz a világegyetem négy sarkából érkező ezernyi különleges fajjal. Az idők során az Alpha 17 milliós lakosa összekovácsolódott - egyesítették képességeiket és technológiájukat a fejlődés érdekében. Sajnos azonban az Alphán nem mindenkinek ugyanaz az érdeke, láthatatlan erők dolgoznak a háttérben, amelyek hatalmas veszélyt hozhatnak az emberiségre… port.hu


  Tényleg rajongtam ez egész filmért ezért inkább részenként elemzem, természetesen anélkül, hogy lelőnék bármien csavart, vagy bármit lespoilerreznék.


  Minden film legfontosabb részével kezdeném, az üzenettel. A film nyilvánvaló elég sokat hangoztatott célja az általános szórakoztatás mellet az elfogadás eszmélyénak népszerűsitése volt.   
  Mivel több millió faj él együtt, egymás tudására támaszkodva,  mindenki egyformán fontosnak számít, kinézetől és belső felépitéstől függetlenül. Az embereknél például nincs külömbség Koreai, Olasz, Nigériai és Algériai között, mivel mind tudatában vannak annak, hogy a homoszapiensz fajhoz tartoznak és ez elfogadást és egységet kovácsol  a fajunkból.
  Ezt a felettébb barátságos üzenetet már a film elején teljesen nyilvánvalóvá teszi a forgatókönyv és a rendező is.

  Luc Besson Az ötödik elem, a Lucy és a Vérmesék világhírű rendezője, most is kitett magáért, érezhetően imádta az alapanyagát, de amit talán a legjobban eltalált az a színészek kiválasztása volt, ugyanis Dane és Cara  remekeltek. Dane Dehaan és Cara Delevinge is hitelesen játszották el a szerepüket, míg Cara hozta a magabiztos, tehetséges, nagy szívvel rendelkező ügynököt, addig Dane a sármo, sikeres világközi ügynöke inkább hajlott a parancsra mintsem a helyes lépésre, és a nagyszerű alakítások mellet szerencsére a két színész között nagy jó a kémia, ami hitellesé teszi a jeleneteket. (Öszintén és tudtam Daneről, hogy egy jó színész, de Carán nagyon meglepődtem, nem gondoltam, hogy ilyen erős alakitást tud az asztalra tenni.)

  A CGI- effektek fantasztikusak voltak főleg 3D-ben, olyan érzés volt az egész mintha tényleg az univerzum legszebb helyeit látnánk. De ezt határozottan látni kell, elmondhatom én ezer féle módon, hogy milyen jó a CGI, de ameddig nem látod elsem tudod képzelni. :)


  Szóval az üzenet jó, a rendező remek, a CGI elképesztő és a színészek fantasztikus munkát végeztek, ez mind szépen és jó viszont egyetlen gyengesége van a filmnek mégpedig a történet, azaz a " főgonosz-(ok)" akiről miután megjelenik a képkockákon tudod, hogy Ő lessz a ludas, de még így is, hogy a story egy gyenge főgonosszal operál, élveszhető és magával ragadó. A két főszereplő közti párbeszédek viccesek, és a színészek annyira viszik a filmet, hogy nem lehet nem boldogan kijönni a moziteremből, a film megnézése után.
Én csak az ajánlani tudom a filmet !!!



Szép napot!!




Megjegyzések